Å komme tilbake til Kathmandu var spennende. Vi hadde hørt forferdelig historier via media og allerede på flyturen kunne vi se store ødeleggelser. Hus hadde ramlet sammen som korthus. Jo nærmere Kathmandu, jo flere hus. På flyplassen var det en MENGDE med fly. Hver minste lille plass var fylt opp med fly fra land woldwide. Kjekt å se, men ut i fra det jeg har fått høre sliter Nepal med organisering av hjelpearbeidet og har fått massiv kritikk av sine egne. Via media vet vi at mange hardt ramma landsbyer nord i landet fremdeles IKKE har fått hjelp. Dessverre vil nok dødstallet stige dramatisk når man får denne oversikten 🙁 (ca 7000 i dag)

Stappefult med fly på flyplassen.

På stortsett alle grønne flekker så vi primitive teltleire. Man kan jo bare tenke seg hvordan de har det! Sanitærforholdene er mangelvare, mat og drikke er sterkt begrenset og strøm er mangelvare. Hus og hjem har de mistet..

Pga alle skjelv den siste tiden valgte vi å bo et stykke utenfor Thamel som regnes som den “hotteste” turistplassen i by’n. De hadde heldigvis rom til oss alle tre og det var helt surrealistisk og med dårlig samvittighet jeg både spiste lunch og tok en Mohito i baren.

Skade også på dette solide mursteinshotellet.

Hvitserk traff vi på samme hotell. Trivelig gjensyn!

Å vandre rundt i Thamel var litt underlig. Skader på bygninger, stolper som hadde rast, murbygningen som hadde kollapset. Samtidig hadde mange butikker åpnet igjen etter 3 dager med landesorg, dog med begrenset åpningstid. Det ble litt shopping og for å si det slik, men jeg pruta ikke på foreslåtte priser som jeg vanligvis bruker å gjøre!

En del skader i Thamel, mindre turister. Livet begynner å vende tilbake her så det ut som.

Vi slo av en prat med en hotelleier (mest Siv siden jeg var uten stemme..) på en pub, (der kun vi var gjester). Han var ekstremt opptatt av at Nepalesiske myndigheter måtte lære av denne tragedien. Også han påpekte mangel på handlingsplaner og beredskapsorganisering. I tillegg var han opptatt av at livet tross alt måtte gå videre. Det ble ikke bedre å sitte å vente…. mange interessante tanker hadde han i allefall 🙂

Mye trist å se, regner med dere har hørt det meste fra før så noen videre utdypning er nok ikke nødvendig.

Ellers så er flybill i boks. Tirsdag forlater vi Kathmandu og setter kursen hjemover. Det skal bli godt å komme hjem for å være syk med luftveisinfeksjon med feber mange dager på rad, og att på til i høyden, er overhode ikke noe kjekt. Regner med at litt frisk Romsdalsluft gjør susen 🙂

Dette blir nok min siste dagbok fra selve Nepal. Oppsummering/betraktninger blir tatt når jeg kommer hjem og får noe godt i glasset 🙂

Turhilsen fra guri